Contact

Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

 

 0252 245 245

Tape

Tape is beschikbaar in verschillende kwaliteiten, uitvoeringen en bestaat in de meeste gevallen uit twee delen: de drager en de lijmsoort.


Dragers

  • PVC Tape: PVC tape kwam in de jaren zestig op de markt. Deze tape is volledig geluidloos, aangenaam om mee te werken en is ook zeer goed te bedrukken. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat het verwerkt moet worden in een ruimte van 10 graden Celsius of hoger. Dit is belangrijk voor een goede kleefkracht.
  • Polipropyleen (PP): polypropyleen tape is zeer geliefd vanwege de lage prijs. Ook is er een grote hoeveelheid aan diktes en lijmsoorten. Deze tape is daarnaast transparanter dan PVC. PP is niet met de hand te scheuren, waardoor er bij handmatig gebruik een dispenser nodig is. Afhankelijk van de lijmsoort maakt PP tape soms wel veel geluid bij het afrollen.

Lijmsoorten

  • Solvent lijm: solvent belijming is een sterke lijmsoort en biedt de tape een langdurige kleefkracht. Deze wordt dan ook aangeraden voor langere opslagperiodes of voor sluiting die weerstand moet bieden aan vochtigheid en stof. Het is een zeer goede belijming. Voor PVC tape is dit de enige mogelijkheid.
  • Acryllijm: deze lijm is op waterbasis en daardoor ook recyclebaar. Het is de meest transparante lijm en perfect voor het sluiten van gekleurde en/of bedrukte dozen met tape. Bij acryllijm is de onmiddellijke kleefkracht (first tack) minder sterk dan bij andere lijmen en moet dus iets langer drogen.
  • Hotmelt: Hotmelt biedt de tape een snelle onmiddellijke kleefkracht (first tack). Ook is het een goedkope oplossing, met een goede kwaliteit. Het gemakkelijk afrollen kan als nadeel gezien worden.

gekleurd tape

Assortiment tape

Topa Verpakking levert zeer veel verschillende soorten tape. Naast standaard varianten van PVC en PP tape, hebben wij gekleurd tape, waarschuwingstape (met teksten als 'voorzichtig' en 'handle with care'), security tape dat sporen achterlaat wanneer iemand tijdens de zending uw pakket open maakt, lengte en breedte versterkt tape, duct tape, dubbelzijdig klevend tape, schilderstape en uiteraard de afrollers waarmee u de tape kunt aanbrengen.


Tape bedrukken

Door uw tape te bedrukken geeft u het een persoonlijk karakter. Wij kunnen PVC tape, PP tape, No Noise Clearfix en Bonustape voor u bedrukken.

  • Bij uw opdracht voor de tape stuurt u ons uw firmalogo en de gewenste tekst via de mail (bestellen@topa.nl)
  • Wij zenden u de door ons gemaakte lay-out ter controle
  • Na uw akkoord leveren wij u zo spoedig mogelijk uw bedrukte tape

Bel ons voor meer informatie op 0252 245 245.

 
Copyright © Topa Verpakking B.V. Verpakkingsmateriaal | Disclaimer | Privacy | Voorwaarden