Contact

Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

 

 0252 245 245

Pallets

Houten pallets

De meest bekende pallets zijn waarschijnlijk de houten pallets. Topa Verpakking levert pallets voor eenmalig gebruik, maar ook voor meermalig gebruik (europallets). Deze laatste groep wordt ook wel DB- of DBB-pallets genoemd en zijn geproduceerd volgens de EPAL norm.

houten pallets

Kunststof pallets

Naast de houten pallets, zijn ook de kunststof pallets zeer populair. Voordelen van deze pallets zijn de goede prijs/kwaliteit-verhouding, ze zijn hygienisch, nestbaar (dus gemakkelijk te stapelen) en behoeven geen verklaringen bij export. Deze pallets zijn geschikt voor eenmalig gebruik.

kunststof pallets

EPS pallets

EPS pallets (ook wel bekend als piepschuim pallets) hebben als grote voordeel dat ze zeer licht zijn. Met name bij luchtvracht kan dat een interessante kostenbesparing opleveren. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en in tegenstelling tot de houten pallets, loopt u geen risico op splinters of roestige spijkers. Verder zijn deze EPS pallets goed bestand tegen vocht.

EPS pallets

INKA pallets

INKA pallets - ook wel bekend als houtvezel pallets - zijn zeer geschikt voor de export. Ze zijn totaal vrij van insecten of plantenziektes en worden door de douane als 'non-wood' aangemerkt. Dit levert zeer veel voordeel op, zeker in landen waar de regelgeving op dit gebied zeer streng is. Deze pallets zijn daarnaast zeer gemakkelijk te stapelen, licht, vochtbestendig en milieuvriendelijk door het gebruik van gerecycled hout.

INKA pallets

 
Copyright © Topa Verpakking B.V. Verpakkingsmateriaal | Disclaimer | Privacy | Voorwaarden